detail-blog
مرداد 9, 1403

راهنمای خرید بهترین گوشی موبایل بازار ایران 1403

به کامل‌ترین راهنمای خرید گوشی موبایل در دیجی مدال خوش آمدید. ما در این راهنمای خرید سعی کرده‌ایم تا جدا از معرفی محصولات برتر، شما را به شکلی «واقعی» راهنمایی کنیم تا اجزای گوشی‌های هوشمند را بیشتر بشناسید و قدم به قدم به خرید یک گوشی موبایل متناسب با سلیقه و بودجه‌تان نزدیک شوید.

خرید گوشی موبایل مانند هر وسیله دیگری، نیازمند تحقیق و کسب اطلاعات کافی است. ما در این راهنمای خرید سعی می‌کنیم تا بهترین محصولات بازار را معرفی کنیم و حتی به صورت اختصاصی، از گوشی‌های محبوب در هر زمینه‌ای صحبت کنیم. فرقی ندارد که شما به دنبال یک گوشی گیمینگ هستید، یا یک گوشی اقتصادی و حتی گوشی‌های مقاوم؛ ما در این راهنمای خرید رفته رفته تمامی نیازهای شما را برای داشتن انتخابی برتر برطرف می‌کنیم و سعی داریم تا شما تجربه‌ای لذت‌بخش از خرید داشته باشید.

مهم نیست که چه کاره هستید یا چه سنی دارید؛ گوشی‌های هوشمند تلفن همراه یا موبایل‌ها، امروزه بخش مهم و جدانشدنی زندگی ما هستند که زندگی دیجیتال ما به آن‌ها گره خورده است. خرید یک موبایل خوب می‌تواند به شما کمک کند تا نیازهای خود را به بهترین نحو برطرف کنید، اما موبایل خوب چه ویژگی‌هایی دارد و قبل از خرید باید به چه فاکتورهایی دقت کنیم در ادامه یک راهنمای کامل برای این امر آماده کرده‌ایم تا بهترین موبایل را بر اساس نیازهای خود انتخاب کنید.

پیش از خرید موبایل چه نکاتی را باید در نظر بگیرید؟

گوشی‌های موبایل این روزها دارای جزئیات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و ظاهری گوناگونی هستند که تنوع آن‌ها در رده‌های گوناگون، گاهی باعث سردرگمی مشتریان می‌شود. ما سعی داریم در ادامه این راهنمای خرید به نکات ریز و درشت بپردازیم، تعاریف مختلف از دوربین تا سیستم‌عامل و پردازنده، رم و حافظه و سایر موارد را به ساده‌ترین شکل ممکن بیان کنیم و به شما برای یک انتخاب هوشمندانه و صد درصد آگاهانه کمک کرده باشیم.

سیستم عامل

سیستم عامل یا OS، همان چیزی است که کمک می‌کند تا هر دستگاه دیجیتال مثل موبایل‌ها، تبلت‌ها و کامپیوترها، بتوانند برنامه‌ها و بازی‌های مختلف را اجرا کنند. مثلا ویندوز یک سیستم عامل برای کامپیوترهای شخصی است. روی گوشی‌های موبایل، در حال حاضر دو سیستم عامل مهم هستند که بیشترین تعداد کاربران را به خود اختصاص داده‌اند؛ iOS و اندروید. انتخاب هر کدام از این سیستم‌عامل‌ها، به معنای ورود به اکوسیستمی کاملا متفاوت با تشابهات اندک است و این قضیه تاثیر زیادی روی تجربه کاربری شما می‌گذارد. باید توجه داشت که استفاده از گوشی‌های اندرویدی در ایران به دلیل محدودیت‌هایی که سیستم‌عامل و اکوسیستم iOS در ایران دارد، بیشتر توصیه می‌شود اما با این حال برای رفع محدودیت‌های iOS راه‌های گوناگونی است که بیشتر از پس کاربران نیمه‌حرفه‌ای بر می‌آید.

iOS

  • اپل آن را توسعه داده و به صورت انحصاری فقط روی گوشی‌های آیفون در دسترس است
  • بعضی برنامه‌های اپل که از ابتدا روی ios در دسترس هستند عبارتند از: سافاری، اپل میوزیک، اپل مپس، فیس‌تایم و غیره
  • اپ‌استور اپل نسبت به رقیب خود محدودتر است اما بیش از ۱ میلیون برنامه مختلف تا امروز روی آن منتشر شده‌اند
  • با دستگاه‌های دیگر در دنیای اپل به خوبی هماهنگ می‌شود (مثل آی‌پد، اپل واچ، مک بوک و اپل تی‌وی)
  • از دستیار صوتی Siri بهره می‌برد
  • امکانات شخصی‌سازی کم و محدودی دارد

اندروید

  • تقریبا تمام گوشی‌هایی که شیائومی، سامسونگ، گوگل، نوکیا و … توسعه می‌دهند بر اساس سیستم عامل اندروید هستند
  • بعضی برنامه‌های اپل که از ابتدا روی اندروید در دسترس هستند عبارتند از: گوگل مپس، گوگل کروم، گوگل درایو، یوتوب، گوگل داکس و غیره
  • گوپلی پلی یک استور با بیش از ۱ میلیون برنامه مختلف برای دانلود است
  • با دستگاه‌های اندرویدی دیگر مثل تبلت‌ها و دستگاه‌های گوگل به خوبی هماهنگ می‌شود
  • دستیار صوتی گوگل
  • امکانات شخصی‌سازی زیاد

دوربین

یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که هنگام خرید گوشی موبایل برایمان اهمیت دارد، گرفتن عکس‌های باکیفیت است. دوربین گوشی‌ها نقش مهمی را در زندگی خیلی از ما بازی می‌کند، چرا که دنیای امروز، دنیای سوشال مدیا و دیجیتال است و البته با دورکار بودن خیلی‌ها، حالا خیلی‌ها کیفیت دوربین فیلم‌برداری گوشی برایشان اهمیت بالایی دارد.

سخت‌افزار دوربین

دوربین‌ها در گوشی‌های هوشمند سال به سال در حال پیشرفت هستند و قطعات و سخت‌افزارهای به کار گرفته شده در آن‌ها، شامل بخش‌های مختلفی می‌شود که هر کدام می‌توانند کارایی گوناگونی برای کاربر داشته باشند.

مگاپیکسل

مگاپیکسل واحد اندازه‌گیری تصویر است. یک مگاپیکسل معادل یک میلیون پیکسل است و پیکسل هم کوچک‌ترین واحد دیجیتالی عکس محسوب می‌شود. می‌توان گفت که جمع چندین مگاپیکسل در کنار هم یک تصویر را شکل می‌دهند؛ حالا این تصویر می‌خواهد یک عکس باشد یا یک ویدیو روی صفحه کامپیوتر.

دوربین‌ها معمولا به وسیله اندازه مگاپیکسل خود ترازبندی می‌شوند. یک دوربین با مگاپیکسل بالا، معمولا تصاویر بزرگتری را تولید می‌کند که می‌توانند باکیفیت باشند، اما لزوما این گونه نیست. مگاپیکسل فقط یکی از فاکتورهای یک دوربین عکاسی هست و کیفیت نهایی تصویر به مواردی مثل کیفیت سنسور، کیفیت لنز و نرم‌افزار پردازش تصویر آن بستگی دارد.

این روزها گوشی‌های پایین‌رده و میان‌رده زیادی، مخصوصا از شرکت‌های چینی تولید می‌شوند که مگاپیکسل بالایی دارند اما کیفیت نهایی آن‌ها پایین است. حتما پیش از خرید بررسی‌های مختلفی را از دوربین گوشی خود ببینید و صرفا به عدد بالاتر مگاپیکسل دوربین آن بسنده نکنید. مگاپیکسل بالاتر صرفا برای زمانی کاربرد دارد که بخواهید تصویر خودتان را در اندازه‌های بالاتر چاپ کنید و به مواردی مثل عکاسی در شب کمکی نمی‌کند.

لنز اولترا واید

حتما تا به حال اسم لنز واید و اولترا واید را در دوربین گوشی‌ها شنیده‌اید. همان طوری که از اسمش پیداست، لنزهای واید به شما اجازه می‌دهند تا تصویر عریض‌تری را روی گوشی خود ثبت کنید. لنز اولترا واید در کنار آن، حتی به ثبت تصاویر عریض‌تر کمک خواهد کرد. اگر گوشی شما این لنزها را داشته باشد، برای ثبت تصاویر داخل شهری و مناظر به مشکلی نخواهید خورد.

دوربین سلفی پاپ آپ

از زمانی که گوشی‌ها با ناچ عرضه شدند، لنز دوربین جلو یا سلفی آن‌ها داخل ناچ قرار گرفت. بعضی از گوشی‌های سامسونگ حتی با حذف ناچ، همچنان بخشی از صفحه نمایش را به دریچه دوربین سلفی اختصاص می‌دهند. برای رفع این مشکل و ارائه گوشی‌های تمام صفحه، بعضی از شرکت‌ها سراغ دوربین سلفی پاپ آپ رفتند که داخل بدنه قرار می‌گیرد و در زمان نیاز، بیرون می‌آید. این نوع از دوربین سلفی، برای کسانی که روی تمام صفحه بودن گوشی خود حساسیت دارند فوق‌العاده است.

۴K و ۶۰ فریم بر ثانیه

دوربین گوشی‌های جدید معمولا می‌توانند به صورت ۴K فیلم‌برداری کنند. گوشی‌های پرچم‌دار و بعضی از میان‌رده‌ها، حتی می‌توانند علاوه بر کیفیت ۴K، با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کنند. این قابلیت برای کسانی که عاشق فیلم‌برداری هستند، تولید محتوای ویدیویی می‌کنند یا ولاگ‌های یوتوب تولید می‌کنند، بسیار کاربردی است.

ستاپ چند دوربینه

گوشی‌های امروزی به ستاپ چند دوربینه خود معروف هستند. در حال حاضر تقریبا تمام گوشی‌های بازار حداقل یک ستاپ دو دوربینه و بالاتر دارند که لنز اصلی و لنز اولترا واید در آن‌ها قرار گرفته. لنزهای دیگر مثل ماکرو و تله فوتو هم برای عکاس‌های حرفه‌ای‌تر کاربردی هستند.

لرزش‌گیر اپتیکال

لرزش‌گیر اپتیکال یا Image Stabilization یکی از ویژگی‌های دوربین‌ها برای کاهش تار بودن تصویر در هنگام عکاسی و فیلم‌برداری است و به ثبت تصاویر شارپ‌تر و پرجزئیات کمک می‌کند.

نرم‌افزار دوربین

به کارگیری سخت‌افزار دوربین مستلزم داشتن قابلیت‌های نرم‌افزاری مختلف است. حتما دیده‌اید که به محض بازکردن دوربین گوشی، با انبوهی از گزینه‌ها و حالت‌های گوناگون روبه‌رو می‌شوید که هر کدام بسته به نوع عکسی که می‌خواهید ثبت کنید، کارایی به خصوص خود را دارند.

نرم‌افزار دوربین

به کارگیری سخت‌افزار دوربین مستلزم داشتن قابلیت‌های نرم‌افزاری مختلف است. حتما دیده‌اید که به محض بازکردن دوربین گوشی، با انبوهی از گزینه‌ها و حالت‌های گوناگون روبه‌رو می‌شوید که هر کدام بسته به نوع عکسی که می‌خواهید ثبت کنید، کارایی به خصوص خود را دارند.

HDR

های داینامیک رنج یا به اختصار HDR به شما کمک می‌کند تا تصاویری با رنج داینامیک بهتر (سایه و هایلایت) صبت کنید. این قابلیت برای عکاسی مناظر و محیط‌های باز، مخصوصا در نور روز به کار می‌آید.

AI Camera

این روزها همه جا صحبت از هوش مصنوعی است و دنیای عکاسی هم از آن مستثنی نیست. هوش مصنوعی به شما کمک می‌کند تا کیفیت عکس‌هایی که ثبت می‌کنید بالاتر رفته و به واقعیت نزدیک‌تر شود.

Burst Mode

حالت عکاسی چندگانه یا Burst Mode به شما اجازه می‌دهد تا لحظات کوتاه و خاص مثل حرکات ورزشی و … را در چند تصویر ثبت کنید و حتی بعدا آن‌ها را به ویدیو تبدیل کنید.

Portrait Mode

حالت پرتره یا Portrait Mode به شما کمک می‌کند تا سوژه را هایلایت کرده و بک گراند آن را تار کنید تا یکی از افکت‌های عکاسی حرفه‌ای را در گوشی خود همیشه داشته باشید.

Auto Focus

حالت اتو فوکوس اجازه می‌دهد تا برای سوژه‌های همیشه در حال حرکت، تصویری با جزئیات بالا ثبت کنید که در عکاسی ورزشی و حیات وحش به کمکتان می‌آید.

اندازه مناسب برای خرید گوشی

اندازه صفحه نمایش گوشی‌های موبایل به وسیله اینچ سنجیده می‌شود اما بعضا با سانتی‌متر هم می‌توانید اندازه‌گیری‌های آن را ببینید. گوشی‌های با صفحه نمایش بزرگ این روزها عادی شده‌اند اما بعضی گوشی‌ها هم هنوز اندازه‌ای زیر ۶ اینچ دارند و البته هر صفحه برای یک استفاده خاص مناسبتر است.

۴ تا ۵ اینچ

بیشتر از همه به درد تماس گرفتن، وبگردی ساده و استفاده ساده از سوشال مدیا می‌خورد.

۵ تا ۶ اینچ

برای وبگردی سنگین، جواب دادن به ایمیل‌ها، استفاده حرفه‌ای از سوشال مدیا، گیمینگ عادی و ادیت کردن به کار می‌آید.

۶ اینچ و بزرگتر

برای ادیت سنگین ویدیو، بازی‌های سنگین و رقابتی، استفاده از برنامه‌ها به صورت اسپلیت اسکرین، خواندن داکیومنت و کتاب و حتی تماشای فیلم به کار می‌آید.

نوع نمایشگر

با این که اندازه صفحه گوشی اهمیت دارد، پنل، زاویه دید آن و نوع تکنولوژی رنگی که در آن به کار رفته نیز حائز اهمیت زیادی است که به شما مخصوصا برای خواندن و نوشتن بهتر روی آن صفحه کمک می‌کند.

تکنولوژی رنگی به کار رفته در صفحه گوشی همان چیزی است که باعث می‌شود ببینید رنگ واقعی یک سوژه با رنگی که صفحه به شما نشان می‌دهد چقدر نزدیک است. این موضوع برای کسانی مهم است که رنگ‌ها در عکس‌هایی که می‌گیرند و البته سریال و فیلم‌هایی که تماشا می‌کنند حائز اهمیت ویژه است.

زاویه دید یا viewing angle نیز به حداکثر زاویه‌ای اشاره دارد که می‌توانید صفحه گوشی را از چشم خود دور کنید و با این حال همچنان تصویر واضح و شفافی ببینید. هر چقدر گوشی از این زاویه دورتر شود، کنتراست و saturation تصویر پایین‌تر آمده و تصویر مات می‌شود.

LCD

ال‌سی‌دی هم در رزولوشن HD و هم Full HD موجود است و از زاویه دید و تولید رنگ متوسطی بهره می‌برد.

Retina

صفحه رتینا در رزولوشن Full HD و FHD+ موجود است و برای وبگردی سنگین، ایمیل و گیمینگ ساده مناسب است. زاویه دید و تولید رنگ این صفحه خوب است.

OLED

صفحه اولد در رزولوشن UHD و QHD موجود است و برای گیمینگ سنگین، کار اسپلیت اسکرین و تماشای فیلم عالی است.  این نوع از صفحه نمایش از بهترین تکنولوژی تولید رنگ و زاویه دید بهره می‌برد.

AMOLED

این صفحه نمایش در رزولوشن Full HD، QHD و UHD موجود است و برای گیمینگ سنگین، کار اسپلیت اسکرین و تماشای فیلم عالی است. تکنولوژی تولید رنگ و زاویه دید این صفحه نمایش خیلی خوب است.

Super Retina

این صفحه نمایش در رزولوشن Full HD، QHD و UHD موجود است و برای گیمینگ سنگین، کار اسپلیت اسکرین و تماشای فیلم عالی است. تکنولوژی تولید رنگ و زاویه دید این صفحه نمایش فوق‌العاده عالی است.

بهتر شدن تجربه کاربری با رفرش ریت (نرخ نوسازی تصویر)

اگر بخواهیم رفرش ریت را خیلی ساده تعریف کنیم، باید گفت تعداد دفعاتی است که صفحه نمایش گوشی شما در هر ثانیه آپدیت می‌شد. واحد سنجش رفرش ریت هرتز (Hz) است و به طور خاص می‌توان گفت که فیلم دیدن و تماشای بازی روی صفحه نمایش با رفرش ریت بالاتر، تجربه به شدت بهتری را برای شما خواهد ساخت.

۶۰ هرتز

این صفحه برای کسانی که زیاد بازی نمی‌کنند و استفاده آن‌ها از گوشی موبایل به تماس گرفتن، وبگردی و سوشال مدیا محدود می‌شود، عالی است.

۹۰ هرتز

این صفحه برای وبگردی و سوشال مدیا، گیمینگ نیمه حرفه‌ای و استفاده نسبتا سنگین از گوشی عالی است.

۱۲۰ هرتز

در حال حاضر بهترین گزینه برای یک گوشی موبایل است. صفحه ۱۲۰ هرتزی برای گیمینگ حرفه‌ای روی گوشی و البته تماشای فیلم و استفاده از سوشال مدیا فوق‌العاده است.

انتخاب بهترین حافظه رم

حافظه موقت یا رم (Random Access Memory) بخشی از گوشی تلفن شماست که سیستم عامل، اپلیکیشن‌ها و دیتایی که در لحظه پردازش می‌شوند، در آن ذخیره خواهد شد. هر چقدر که رم گوشی شما بالاتر باشد، برنامه‌ها خیلی سریع‌تر باز شده و به صورت روان‌تری اجرا می‌شوند و البته قابلیت مولتی تسکینگ یا استفاده از چند برنامه به صورت همزمان، راحت‌تر خواهد بود.

رم تا ۴ گیگابایت

برای تماس، کارهای ساده وبگردی و سوشال مدیا سبک مناسب است

۴ تا ۶ گیگابایت

برای وبگردی مداوم، جواب دادن به ایمیل‌ها، سوشال مدیا و گیمینگ ساده مناسب است

۶ تا ۸ گیگابایت

برای تماشای حرفه‌ای ویدیو، بازی‌های ویدیویی و کتاب خواندن مناسب است

۸ تا ۱۲ گیگابایت

برای استفاده سنگین مثل بازی‌های روز دنیا، ادیت ویدیو و باز گذاشتن چند برنامه به صورت همزمان عالی است

انتخاب بهترین پردازنده و تفاوت بین آن‌ها

پرفورمنس یا همان توان پردازنده شما، هسته اصلی گوشی‌ای است که آن را می‌خرید و قدرت اصلی هر کاری که با آن انجام می‌دهید، از آن گرفته می‌شود؛ از وبگردی اینترنت گرفته تا تماشای سریال‌های مورد علاقه، اجرای برنامه‌ها و حتی بازی‌ها، هر چقدر که پردازنده شما قوی‌تر باشد، راحت‌تر و بدون مشکل‌تر خواهد بود و تجربه بهتری برای شما خواهد ساخت. از طرفی هم قوی‌تر بودن پردازنده، تاثیر مستقیمی روی قیمت تمام شده گوشی هوشمند شما خواهد داشت.

کوالکام

پیشروی صنعت پردازنده‌ها که به خاطر پردازنده‌های اسنپدراگون شناخته می‌شود. در کلاس‌های سری ۴، سری ۶، سری ۷ و سری ۸ شناخته می‌شود و از فناوری ۵G هم پشتیبانی می‌کند. کوالکام برای کیفیت ساخت و توانش شناخته می‌شود.

مدیاتک

این شرکت تایوانی بهترین پردازند‌های میان‌رده را می‌سازد و چیپ‌ست‌های آن به نام‌های Helio و Dimensity شناخته می‌شوند که از ۵G پشتیبانی می‌کند.

اپل

اپل پردازنده‌های انحصاری برای موبایل‌های خودش یا آیفون می‌سازد که در اکوسیستم خودش به خوبی کار می‌کند. آخرین پردازنده اپل A15 و A16 است که هر دو از ۵G پشتیبانی می‌کنند.

اگزینوس

سری اگزینوس محصول سامسونگ است و در تمام گوشی‌های اپل از پایین‌رده‌های سری J گرفته تا پرچم‌دارهای سری S از آن استفاده می‌کنند و از ۵G پشتیبانی می‌کنند.

مانند هر محصول الکترونیکی دیگری، خرید گوشی‌ موبایل هم کاری چندان آسان نیست و دلیل آن، وجود انبوهی از برند‌ها و صدها مدل گوشی موبایل است که انتخاب بهترین گزینه از بین آنها، با توجه به اجزایی که دارند مانند دوربین، صفحه‌نمایش، پردازنده و سخت‌افزار، کار ما را مشکل می‌کند. ما در این راهنمای خرید سعی می‌کنیم تا محصولات خوب و مناسب را به شما معرفی کنیم، با این حال، یک سری سوال و جواب‌های ابتدایی وجود دارد که اگر به این موارد هم توجه کنید، قطعا تاثیر زیادی رو انتخاب نهایی شما خواهد گذاشت.

۱- آیا توجه به بودجه برای خرید گوشی موبایل مهم است؟

صد درصد، در خرید چه گوشی موبایل و چه هر چیز دیگری، شما باید سقف بودجه خود را مشخص کنید. ابتدا ببینید تا چه میزان می‌توانید برای خرید یک گوشی موبایل هزینه کنید و سپس برای مثال، به این راهنمای خرید گوشی موبایل دیجی‌کالا مگ سر بزنید تا ببینید چه گوشی‌هایی متناسب با بودجه‌تان است. البته توجه داشته باشید که قرار نیست شما با تعیین سقف بودجه، تمامی آن سرمایه‌ای که برای خرید موبایل در نظر دارید را هزینه کنید. شاید یک گوشی ارزان‌تر از چیزی که انتظارش را دارید، پاسخگوی تمامی نیازهای شما باشد.

۲- آیا به سراغ گوشی‌های پرچمدار قدیمی بروم یا حتما پرچمدار جدید تهیه کنم؟

بحث در مورد گوشی‌های پرچمدار نسبت به گوشی‌های میان‌رده یا اقتصادی تا حد زیادی متفاوت است. شما می‌توانید فارغ از سال ساخت، به سراغ پرچمداران یک، دو یا حتی سه سال گذشته برخی برندها مانند آیفون یا سامسونگ بروید و همچنان شاهد قدرت سخت‌افزاری، نمایشگر عالی و دوربین‌های باکیفیت باشید. با این حال چنین قضیه‌ای وقتی می‌تواند به صرفه و خوب باشد که شما نتوانید با همان هزینه‌ای که برای پرچمدار دو سال گذشته می‌کنید، گوشی بهتری بخرید. در حال حاضر برندهای گوناگون مانند سامسونگ، شیائومی، وان‌پلاس و حتی ناتینگ، گوشی‌هایی را عرضه می‌کنند که اصطلاحا قاتل پرچمدار نامیده می‌شوند و در قالبی مقرون به صرفه، گوشی‌هایی با امکانات فوق‌العاده و به خصوص فناوری‌های جدید عرضه می‌کنند که می‌توانند به پرچمداران هم نسل خود نزدیک شوند.

۳- به چه مقدار رم نیاز داریم؟

به طور استاندارد، معمولا هر کسی می‌تواند با ۶ گیگابایت حافظه رم هر کاری که از گوشی هوشمند خود انتظار دارد را انجام دهد. با این حال در صورتی که از گوشی موبایل خود استفاده سنگین می‌کنید و به طور مستمر دست‌تان هست و برنامه‌های گوناگون در حال اجرا هستند، ۸ گیگابایت رم به بالا برایتان گزینه مناسبی محسوب می‌شود. اگر کاربری هستید که از گوشی خود صرفا برای گشت و گذار در شبکه‌های اجتماعی، تماس و کار با اپلیکیشن‌های کاربردی و بانکی استفاده می‌کنید، گوشی‌هایی با ۴ گیگابایت رم را برایتان توصیه می‌کنیم.

۴- چه مقدار فضای ذخیره‌سازی مناسب است؟

معمولا گوشی‌های هوشمندی که دارای ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی هستند، شاید پایه‌ای‌ترین و استانداردترین فضا را در اختیار داشته باشد اما با توجه به بالا رفتن حجم عکس‌ها و ویدیوها به خاطر افزایش توانایی دوربین‌ها از حیث مگاپیکسل و وضوح ویدیوها تا ۴K و حتی ۸K، این روزها توصیه می‌شود که از گوشی‌های هوشمندی با حافظه ۲۵۶ گیگابایت به بالا استفاده شود. البته این قضیه برای کسانی صدق می‌کند که از گوشی موبایل خود برای عکاسی و فیلمبرداری به وفور استفاده می‌کنند. اگر کاربری کم‌مصرف هستید، توصیه می‌کنیم به سمت گوشی‌های ۱۲۸ گیگابایتی بروید یا اگر حجم‌های پایین‌تر را انتخاب می‌کنید، گوشی موبایلی تهیه کنید که از اسلات کارت حافظه میکرو SD پشتیبانی می‌کند تا اگر روزی خواستید، فضای ذخیره‌سازی خود را با خرید کارت میکرو اس‌دی افزایش دهید.

۵- باتری تا چه اندازه مهم است؟

در مورد باتری، باید به دو چیز توجه کنید. یک حجم باتری و دو سرعت شارژ. در حال حاضر اکثر گوشی‌های موبایل بازار، دارای باتری‌هایی با بیش از ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعت حجم هستند که توصیه می‌شود بیشتر به سراغ گوشی‌هایی با باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی بروید. اما شاید مهم‌تر از حجم، تا حد زیادی سرعت شارژ است. اگر به سراغ گوشی‌های سامسونگ یا اپل بروید، حداکثر سرعت شارژی که دریافت می‌کنید به ۳۰ وات و در موارد معدودی ۴۰ وات می‌رسد، اما اگر طالب سرعت شارژ بیشتری باشید، باید به سراغ گوشی‌هایی مانند شیائومی یا وان‌پلاس بروید که سرعت شارژشان حتی به ۱۲۰ وات می‌رسد. هر چه سرعت شارژ بیشتر باشد، زمان‌ کمتری را نیاز دارید تا گوشی به شارژر وصل باشد. برای مثال، گوشی ۱۱T پرو شیائومی با شارژر ۱۲۰ وات می‌تواند تنها در عرض ۱۵ دقیقه، صفر تا صد باتری را شارژ کند و اگر مقدار شارژ گوشی برای مثال روی ۵۰ درصد باشد، تنها ۶ یا ۷ دقیقه زمان برای شارژ ۱۰۰ درصدی زمان نیاز دارید. این در حالی است که گوشی پرچمدار سامسونگ گلکسی S23 با سرعت شارژ ۲۵ واتی، به بیش از یک ساعت زمان برای صد درصد شدن شارژ نیازمند است.

۶- کدام صفحه‌نمایش‌ها در گوشی‌های هوشمند بهتر هستند؟

به طور گسترده، ما چند نوع پنل در بین گوشی‌های هوشمند این روزها می‌بینیم. گوشی‌هایی مجهز به پنل IPS LCD که طیف وسیعی از محصولات اقتصادی تا میان‌رده را شامل می‌شوند، بسته به میزان وضوحی که در اختیارتان قرار می‌دهند کیفیت مختلفی دارند. برای مثال گوشی که وضوح ۷۲۰ یا همان HD دارد و به پنل IPS LCD مجهز است، کیفیت پایین‌تری نسبت به گوشی که صفحه‌نمایش فول اچ‌دی یا همان ۱۰۸۰p مجهز به پنل IPS LCD دارد، در اختیارمان قرار می‌دهد. با این حال اگر به دنبال غنای رنگ، وضوح و شفافیت بالا هستید، به سراغ گوشی‌هایی بروید که به پنل OLED مجهز هستند. معمولا این دست از گوشی‌ها از پنل‌هایی مانند AMOLED، SUPER AMOLED یا OLED استفاده می‌کنند که همگی از خانواده OLED محسوب می‌شوند.

بهترین گوشی‌های موبایل از نگاه دیجی مدال

در این بخش نگاهی به بهترین گوشی‌های موجود در بازار ایران و البته فروشگاه دیجی‌مدال در سال ۱۴۰۳ انداخته‌ایم. سعی شده تا در هر بازه قیمتی، مناسب‌ترین محصول را برای‌تان در نظر بگیریم، از نکات مثبت و منفی آن بگوییم، مشخصات سخت‌افزاری و ظاهری آن را لیست کنیم و در نهایت، به معرفی خلاصه و مفید گوشی بپردازیم. اگر چنانچه تجربه استفاده از گوشی موبایل جدید را داشته‌اید که در این لیست قرار داده نشده، می‌توانید در بخش دیدگاه‌ها آن را با ما در میان بگذارید.

ایفون 13 پرو

آیفون 13 پرو از جدیدترین پرچمداران گوشی های اپل است در 14 سپتامبر 2021 معرفی شد. آیفون 13 پرو یک گوشی هوشمند با کارایی بالا، دوربین‌های حرفه‌ای، نمایشگر فوق العاده و باتری قابل قبول است که حتی نظر کاربران خاص پسند را هم جلب می کند. این گوشی با تکنولوژی‌های جدید و به روز خود، تجربه کاربری لذت بخش و منحصر به فرد را برای شما فراهم می‌کند. اگر شما به دنبال یک گوشی هوشمند با طراحی زیبا و با کیفیت، عکاسی و فیلم‌برداری حرفه‌ای، نمایشگری با کیفیت و نرخ نوسازی بالا، پشتیبانی از شبکه‌ تلفن همراه پیشرفته و شارژ سریع و بدون سیم هستید، آیفون 13 پرو می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

آیفون 13 پرو یک گوشی هوشمند با طراحی زیبا و با کیفیت است و بدنه آن از جنس شیشه و فولاد ضد زنگ ساخته شده است. این گوشی دارای نمایشگر 6.1 اینچی و از نوع Super Retina XDR OLED است ؛ تصاویری را با رزولوشن 1170 * 2532 پیکسل نمایش می دهد. این صفحه نمایش از قابلیت HDR10 و Dolby Vision پشتیبانی می کند که باعث افزایش کیفیت و درخشندگی تصویر گوشی می شود. این نمایشگر دارای تکنولوژی ProMotion است که باعث می شود نرخ تازه سازی صفحه نمایش به صورت خودکار بین 10 تا 120 هرتز تغییر کند . همچنین این صفحه نمایش در استفاده معمولی دارای روشنایی 1000 نیتی است و در صورت اجرای بازی و برنامه های سنگین به 1200 نیت هم می رسد. نمایشگر آیفون 13 پرو همچنین از قابلیت True-tone پشتیبانی میکند؛ که با تنظیم رنگ و دمای نور نمایشگر براساس نور محیط، تجربه دید بهتری را برای کاربر فراهم می آورد.

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبایل اپل iPhone 13 Pro (نات اکتیو)

سامسونگ Galaxy Z Fold5 5G

سامسونگ یکی از پیشگامان گوشی‌های هوشمند تاشو بوده و هست و توانسته عملکرد بسیار خوبی را به‌نمایش بگذارد. Galaxy Z Fold5 هم این بار قدرتمند‌تر از همیشه وارد میدان رقابت شده است. از نظر مشخصات فنی در نظر گرفته شده باید بگوییم که این گوشی تفاوت چندان زیادی با نسل قبلی، یعنی Galaxy Z Fold4 ندارد و سامسونگ تلاش داشته طراحی بهتر و بدون نقصی را برای این گوشی جدید خود در نظر بگیرد. در حالت عادی صفحه‌نمایش بزرگ 7.6 اینچی را شاهد خواهید بود که حس و حال استفاده از یک تبلت را به شما می‌دهد. صفحه‌نمایش اصلی این گوشی با رزولوشن بسیار خوب و البته نرخ بروزرسانی 120 هرتزی که دارد، وضوح تصویر بسیار با‌کیفیت و عملکرد بسیار روان را ارائه می‌کند. صفحه‌نمایش ثانویه 6.2 اینچی برای استفاده در حالت تاشده ابعاد بسیار مناسبی دارد و هیچ چیزی از صفحه‌نمایش یک گوشی هوشمند استاندارد کم ندارد. البته پنل بسیار با‌کیفیت در نظر گرفته شده و باز هم نرخ بروزرسانی 120 هرتز، سبب شده‌اند تا عملکرد بسیار با‌کیفیتی را از صفحه‌نمایش ثانویه Galaxy Z Fold5 شاهد باشید. در قسمت پشتی همانند نسل قبلی شاهد حضور یک سنسور دوربین اصلی با رزولوشن 50 مگاپیکسل، سنسور 10 مگاپیکسل تله‌فوتو با قابلیت زوم 3 برابری اپتیکال و سنسور 12 مگاپیکسل فوق‌عریض با زاویه دید 123 درجه و بسیار گسترده هستیم. سنسور‌های دوربین در نور روز و نور شب تمامی توقعات شما را بر‌آورده می‌کنند. در بخش فیلمبرداری هم این گوشی توانایی ضبط ویدیو با حداکثر کیفیت 8K و سرعت 24 فریم در ثانیه را دارد. یک دوربین سلفی 10 مگاپیکسل با طراحی ناچ اینفینیتی O برای صفحه‌نمایش ثانویه و سنسور دوربین سلفی 4 مگاپیکسل زیر صفحه‌نمایش اصلی این گوشی در نظر گرفته شده است. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های این گوشی با نسل قبلی خود، قطعا حضور پردازنده قدرتمند‌تر اسنپدراگون 8 نسل 2 شرکت کوالکام است. پردازنده‌ای که تاثیر بسیار بالایی در ارائه کیفیت این گوشی در بخش‌های مختلف دارد. باتری با میزان ظرفیت 4400 میلی‌آمپر‌ساعت و پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 25 وات، از دیگر مشخصات در نظر گرفته شده هستند. در مجموع باید بگوییم که اگر به دنبال خرید گوشی خاصی هستید که بسیار از نقص‌های سری‌های قبلی گوشی‌های تاشو را نداشته باشد، Galaxy Z Fold5 می‌تواند بهترین انتخاب ممکن برای شما باشد.

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبايل سامسونگ مدل Galaxy Z Fold5 5G

سامسونگ Galaxy S24 ULTRA

همواره گوشی‌های هوشمند پرچمدار سامسونگ توانسته‌اند با بهره بردن از مشخصات فنی قدرتمند، توجه هر بیننده‌ای را به خود جلب کنند و همواره رقیبان سرسختی برای برند‌های دیگر فعال در این عرصه بودند و این بار نوبت به قدرت‌نمایی سامسونگ Galaxy S24 Ultra رسیده است. پرچمداری تا دندان مسلح که خط و نشان جدی برای رقیبان کشیده است. سامسونگ در زمینه طراحی تغییرات چشم‌گیری برای این گوشی در نظر نگرفته است و تنها خبری از خمیدگی صفحه‌نمایش در قسمت کناری نیست و این با را صفحه‌نمایش تخت و جذاب رو‌به‌رو هستیم. صفحه‌نمایش 6.8 اینچی این گوشی با رزولوشن 1440×3120 که توانایی نمایش 505 پیکسل در هر اینچ را دارد، وضوح تصویر دقیق، جذاب و چشم‌نوازی را در اختیارتان قرار می‌دهد. نرخ بروزرسانی 120 هرتز هم سبب شده تا نه‌تنها در فعالیت‌های روزمره، بلکه برای مثال در اجرای بازی‌های سنگین و تماشای ویدیو‌های باکیفیت، عملکرد بسیار روان و بدون لگ را شاهد باشید. یک سنسور دوربین اصلی با رزولوشن 200 مگاپیکسل در کنار سنسور 12 مگاپیسل پریسکوپ با قابلیت زوم 5 برابری اپتیکال (زوم بدون کم شدن کیفیت) به همراه سنسور 10 مگاپیکسل تله‌فوتو با قابلیت زوم 3 برابری اپتیکال و سنسور 12 مگاپیکسل فوق‌عریض یا همان اولترا واید برای قسمت پشتی سامسونگ Galaxy S24 Ultra در نظر گرفته شده است. در بخش عکاسی خیالتان راحت باشد، چون با گوشی پرچمداری رو‌به‌رو هستید که بدون شک حتی نیاز‌های یک عکاس حرفه‌ای را هم بر‌آورده می‌کند. برای دوربین سلفی هم سنسور با رزولوشن 12 مگاپیکسل در نظر گرفته شده است. اما بدون شک اصلی‌ترین تغییر این گوشی به نسبت نسل قبلی، حضور پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 3 شرکت کوالکام است. پردازنده‌ای که تاثیر مستقیم در تک‌تک عملکرد‌های بخش‌های مختلف این گوشی دارد. از نظر اجرای بازی‌های سنگین هم خیالتان کاملا راحت باشد که عملکردی روان، با‌کیفیت و بدون لگ را شاهد خواهید بود. باتری با میزان ظرفیت 5000 میلی‌آمپرساعت در کنار پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 45 وات، از دیگر مشخصات در نظر گرفته شده هستند. در مجموع باید بگوییم که اگر به دنبال یک پرچمدار با اصالت هستید که نیاز‌های شما را به‌خوبی در حد و اندازه یک پرچمدار بر‌آورده کند، سامسونگ Galaxy S24 Ultra می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشد.

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy S24 Ultra 5G

شیائومی Xiaomi 14 Ultra

پس از افشای اطلاعات و شایعات متعدد، شیائومی بالاخره گوشی موبایل شیائومی 14 Ultra خود را در چین معرفی کرد. پرچمدار جدید در بالای سری Xiaomi 14 به عنوان سلطان دوربین جدید این سری قرار دارد. این دستگاه تمام مشخصات پرچمداری را که ممکن است انتظار داشته باشید مانند Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 و صفحه نمایش OLED با کیفیت بالا را ارائه می دهد. با این حال، ویژگی منحصر به فرد آن، تنظیمات دوربین چشمگیر آن با دوربین 1 اینچی و لنز Summilux است.
در نگاه اول، شیائومی 14 اولترا ممکن است بدون تغییر نسبت به مدل قبلی خود به نظر برسد. طراحی با برخی اصلاحات جزئی یکسان است. این دستگاه در سه پایان ارائه می شود. مدل سیاه و سفید دارای پنل پشتی چرم مصنوعی است و وزن آن 224.4 گرم است که 3 گرم سبک تر از Xiaomi 14 Ultra است. مدل آبی با چیزی که شیائومی دراگون کریستال می نامد در پشت عرضه می شود و وزن آن 229.5 گرم است. در نهایت، یک نسخه ویژه تیتانیوم وجود دارد که 229.5 گرم است. به گفته شیائومی، این گوشی نیز مانند آیفون از تیتانیوم درجه 5 استفاده می کند.

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبایل شیائومی Xiaomi 14 Ultra

سامسونگ Galaxy Z Flip5 5G

حالا رسیدیم به نسل پنجم‌ Z Filip، گوشی تاشدنی کره‌ای‌ها راه پرفراز و نشیبی را پیمود تا خود را به‌عنوان جدیدترین نوآوری در صنعت موبایل با ظاهری توأمان نوستالژیک و آینده‌نگرانه در دل مردم جا کند. حالا، گلکسی زد فلیپ ۵ با لولای جدیدی که فاصله‌ی بین دو بخش نمایشگر را در حالت بسته از بین می‌برد و صفحه‌نمایش خارجی بزرگ‌تری که بالاخره آن را به‌معنای واقعی کلمه، قابل‌استفاده می‌کند، روی صحنه آمده تا نبرد نفس‌گیر گوشی‌های تاشدنی را به رقیبی چون ریزر ۴۰ اولترا موتورولا نبازد.

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبايل سامسونگ Galaxy Z Flip5 5G

شیائومی 13T Pro 5G

شیائومی ۱۳ تی پرو از جدیدترین گوشی‌های قاتل پرچمدار تولید شده توسط این برند محسوب می‌شود. این دستگاه اولین گوشی از سری‌های T است که قابلیت ضدآب بودن دارد. این مدل گوشی نسبت به مدل پایه تراشه سریع‌تر، شارژ سریع‌تر و فیلمبرداری 8K را ارائه می‌کند.

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبایل شیائومی مدل 13T Pro 5G

سامسونگ گلکسی S23 FE

اگر باز هم بتوانید بیشتر هزینه کنید می‌توانید کمی از بازه‌ی بهترین گوشی میان رده سامسونگ فراتر بروید و یکی از پرچم‌داران این برند را با قیمت مناسب نسبت به امکانات تهیه کنید. گوشی سامسونگ گلکسی S23 FE دارای پردازنده‌ی اگزینوس ۲۲۰۰ با معماری ۴ نانومتری است و در مدل‌هایی با رم ۸ و ۱۲ گیگابایت و حافظه‌ی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی عرضه می‌شود.

نمایشگر گوشی مشابه S21 FE ابعاد ۶.۴ اینچ دارد و از فناوری Dynamic AMOLED 2X با رفرش ریت ۱۲۰ هرتز بهره می‌برد و حداکثر روشنایی آن به ۱۴۵۰ نیت می‌رسد. بدنه‌ی گوشی شیشه‌ای است و از یک قاب آلومینیومی استفاده می‌کند که آن را در برابر آب و گردوغبار هم محافظت می‌کند.

دوربین اصلی گوشی ۵۰ مگاپیکسلی است و یک دوربین تله فوتو ۸ مگاپیکسلی و فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی هم در چیدمان مدرن آن جای گرفته‌اند. باتری S23 FE هم ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است و می‌تواند پاسخگوی استفاده از صبح تا شب باشد. اندروید آن هم نسخه‌ی ۱۳.۰ است و انتظار می‌رود تا اندروید ۱۷ هم به‌روزرسانی شود. بنابراین با انتخاب این گوشی، با قیمتی مناسب، امکاناتی عالی را تا چندین سال در اختیار خواهید داشت.

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy S23 FE 5G ویتنام

سامسونگ گلکسی A54 5G

اگر به دنبال یک گوشی مقرون به صرفه‌ از سامسونگ هستید، گلکسی A54 5G یکی از گوشی‌های مناسب برای شماست و در حال حاضر می‌توان آن را بهترین گوشی میان رده سامسونگ سری A دانست. این گوشی با قیمت متوسط ارزش خرید بسیار بالایی دارد.

پردازنده‌ی گوشی اگزینوس ۱۳۸۰ است که در این بازه‌ی قیمتی بهترین گوشی میان رده سامسونگ برای بازی محسوب می‌شود و هرچند در سطح پرچمدار این برند یعنی گلکسی S24 اولترا نیست، اما با عملکرد بهبود یافته و طراحی شاخص، از انتخاب آن راضی خواهید بود.

این گوشی از چیدمان سه دوربین بهره می‌برد که شامل دوربین اصلی در مقایسه با گوشی‌های قدیمی سامسونگ، سطح اشباع رنگ بسیار کمتری ارائه می‌دهد. در جلوی گوشی هم A54 از یک صفحه نمایش AMOLED روشن، با نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز بهره می‌برد.

باتری این گوشی ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است که به خوبی یک روز کامل را جواب می‌دهد و از شارژ سریع ۲۵ واتی سیمی هم پشتیبانی می‌کند. با این حال، در جعبه شارژر وجود ندارد و باید جداگانه تهیه کنید.

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A54 5G

شیائومی Poco X6 Pro 5G

گوشی پوکو X6 پرو با پردازنده Dimensity 8300 Ultra در 11 ژانویه 2024 (21 دی 1402) به بازار جهانی عرضه شده. با بررسی Poco X6 Pro شیائومی، می‌تونیم نقاط ضعف و قوت این گوشی رو توی بخش‌های مختلف مثل نرم‌افزار، سخت‌افزار، دوربین، باتری، طراحی، صفحه نمایش و حتی اسپیکر مشخص کنیم. بررسی پوکو X6 Pro شیائومی نشان داده که این گوشی نسبت به نسل قبلی از سخت‌افزار به مراتب بهتری استفاده کرده؛ اما آیا این حرکت باعث شده که Poco X6 پرو بتونه یکی از گزینه‌های اصلی برای عنوان بهترین گوشی میان رده سال باشه

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبايل پوکو مدل Poco X6 Pro 5G

سامسونگ گلکسی A25 5G

این یک گوشی هوشمند میان‌رده‌ی تازه‌نفس است که در دسامبر ۲۰۲۳ عرضه شد. Galaxy A25 از نمایشگر ۶.۵ اینچی Super AMOLED استفاده می‌کند که دارای نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز است. یک پردازنده‌ی Exynos 1280 در آن جای گرفته و در نسخه‌هایی با ۶ یا ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی موجود است. دوربین اصلی گوشی ۵۰ مگاپیکسلی است و یک دوربین اولتراواید ۵ مگاپیکسلی و ماکرو ۲ مگاپیکسلی هم آن را کامل می‌کنند.

باتری گوشی ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است و بیش از یک روز شارژدهی دارد. این گوشی همچنین از فیلم‌برداری ۴K با نرخ ۳۰fps پشتیبانی می‌کند و امکان ضبط حرکت آهسته با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه هم دارد. اسپیکرهای استریو هم ویژگی‌های عالی آن برای ضبط و پخش فیلم و موسیقی را تکمیل می‌کند. در این بازه‌ی قیمتی دور از انتظار نیست که قاب و بدنه‌ی گوشی پلاستیکی باشد، اما حس ارزان‌قیمتی القا نمی‌کند.

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A25 5G

شیائومی Redmi A3

گوشی Xiaomi Redmi A3 یکی از جدیدترین محصولات این شرکته که در 14 فوریه 2024 (۲۵ بهمن ۱۴۰۲) معرفی شد. برچسب قیمتی این گوشی در نسخه پایه 80 یورو در نظر گرفته شده و هنوز معلوم نیست وارد ایران بشه به چه قیمتی فروخته بشه. با این وجود می‌تونیم به طور قطع بگیم که جزو گوشی‌های اقتصادی و نسبتاً ارزون بازار خواهد بود. این گوشی از مجموعه‌ای از سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای نسبتاً معمولی استفاده کرده و به نظر می‌رسه جامعه هدف سازنده، افرادیه که کار زیادی با گوشی ندارن و فقط در حد نیازهای روزمره و وب‌گردی ازش استفاده می‌کنن

نکات مثبت

نکات منفی

گوشی موبایل شیائومی مدل Redmi A3

نظرات کاربران

دیدگاهی بگذارید

Your email address will not be published.

“دیجی مدال” فعالیت خود را از سال 1400 با ارائه محصولات خاص، با کیفت و قیمت مناسب آغاز نمود و ما در مدتی کوتاه به یکی از فروشگاه های آنلاین محبوب در ایران تبدیل شدیم. فعالیت های ما در زمینه ی موبایل، لپ تاپ، لوازم خانگی، کنسول های بازی، لوازم جانبی و… می باشد که توانسته ایم فضایی مطمئن را برای خرید شما عزیزان ایجاد کنیم.

کلیه حقوق این سایت محفوظ می باشد.

بستن

کالاها

دسته بندی ها

  • ورود با پیامک
  • ورود با رمز
user

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • موجودی
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه محصولات