۱- آیا توجه به بودجه برای خرید گوشی موبایل مهم است؟
صد درصد، در خرید چه گوشی موبایل و چه هر چیز دیگری، شما باید سقف بودجه خود را مشخص کنید. ابتدا ببینید تا چه میزان میتوانید برای خرید یک گوشی موبایل هزینه کنید و سپس برای مثال، به این راهنمای خرید گوشی موبایل دیجیکالا مگ سر بزنید تا ببینید چه گوشیهایی متناسب با بودجهتان است. البته توجه داشته باشید که قرار نیست شما با تعیین سقف بودجه، تمامی آن سرمایهای که برای خرید موبایل در نظر دارید را هزینه کنید. شاید یک گوشی ارزانتر از چیزی که انتظارش را دارید، پاسخگوی تمامی نیازهای شما باشد.
۲- آیا به سراغ گوشیهای پرچمدار قدیمی بروم یا حتما پرچمدار جدید تهیه کنم؟
بحث در مورد گوشیهای پرچمدار نسبت به گوشیهای میانرده یا اقتصادی تا حد زیادی متفاوت است. شما میتوانید فارغ از سال ساخت، به سراغ پرچمداران یک، دو یا حتی سه سال گذشته برخی برندها مانند آیفون یا سامسونگ بروید و همچنان شاهد قدرت سختافزاری، نمایشگر عالی و دوربینهای باکیفیت باشید. با این حال چنین قضیهای وقتی میتواند به صرفه و خوب باشد که شما نتوانید با همان هزینهای که برای پرچمدار دو سال گذشته میکنید، گوشی بهتری بخرید. در حال حاضر برندهای گوناگون مانند سامسونگ، شیائومی، وانپلاس و حتی ناتینگ، گوشیهایی را عرضه میکنند که اصطلاحا قاتل پرچمدار نامیده میشوند و در قالبی مقرون به صرفه، گوشیهایی با امکانات فوقالعاده و به خصوص فناوریهای جدید عرضه میکنند که میتوانند به پرچمداران هم نسل خود نزدیک شوند.
۳- به چه مقدار رم نیاز داریم؟
به طور استاندارد، معمولا هر کسی میتواند با ۶ گیگابایت حافظه رم هر کاری که از گوشی هوشمند خود انتظار دارد را انجام دهد. با این حال در صورتی که از گوشی موبایل خود استفاده سنگین میکنید و به طور مستمر دستتان هست و برنامههای گوناگون در حال اجرا هستند، ۸ گیگابایت رم به بالا برایتان گزینه مناسبی محسوب میشود. اگر کاربری هستید که از گوشی خود صرفا برای گشت و گذار در شبکههای اجتماعی، تماس و کار با اپلیکیشنهای کاربردی و بانکی استفاده میکنید، گوشیهایی با ۴ گیگابایت رم را برایتان توصیه میکنیم.
۴- چه مقدار فضای ذخیرهسازی مناسب است؟
معمولا گوشیهای هوشمندی که دارای ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی هستند، شاید پایهایترین و استانداردترین فضا را در اختیار داشته باشد اما با توجه به بالا رفتن حجم عکسها و ویدیوها به خاطر افزایش توانایی دوربینها از حیث مگاپیکسل و وضوح ویدیوها تا ۴K و حتی ۸K، این روزها توصیه میشود که از گوشیهای هوشمندی با حافظه ۲۵۶ گیگابایت به بالا استفاده شود. البته این قضیه برای کسانی صدق میکند که از گوشی موبایل خود برای عکاسی و فیلمبرداری به وفور استفاده میکنند. اگر کاربری کممصرف هستید، توصیه میکنیم به سمت گوشیهای ۱۲۸ گیگابایتی بروید یا اگر حجمهای پایینتر را انتخاب میکنید، گوشی موبایلی تهیه کنید که از اسلات کارت حافظه میکرو SD پشتیبانی میکند تا اگر روزی خواستید، فضای ذخیرهسازی خود را با خرید کارت میکرو اسدی افزایش دهید.
۵- باتری تا چه اندازه مهم است؟
در مورد باتری، باید به دو چیز توجه کنید. یک حجم باتری و دو سرعت شارژ. در حال حاضر اکثر گوشیهای موبایل بازار، دارای باتریهایی با بیش از ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت حجم هستند که توصیه میشود بیشتر به سراغ گوشیهایی با باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بروید. اما شاید مهمتر از حجم، تا حد زیادی سرعت شارژ است. اگر به سراغ گوشیهای سامسونگ یا اپل بروید، حداکثر سرعت شارژی که دریافت میکنید به ۳۰ وات و در موارد معدودی ۴۰ وات میرسد، اما اگر طالب سرعت شارژ بیشتری باشید، باید به سراغ گوشیهایی مانند شیائومی یا وانپلاس بروید که سرعت شارژشان حتی به ۱۲۰ وات میرسد. هر چه سرعت شارژ بیشتر باشد، زمان کمتری را نیاز دارید تا گوشی به شارژر وصل باشد. برای مثال، گوشی ۱۱T پرو شیائومی با شارژر ۱۲۰ وات میتواند تنها در عرض ۱۵ دقیقه، صفر تا صد باتری را شارژ کند و اگر مقدار شارژ گوشی برای مثال روی ۵۰ درصد باشد، تنها ۶ یا ۷ دقیقه زمان برای شارژ ۱۰۰ درصدی زمان نیاز دارید. این در حالی است که گوشی پرچمدار سامسونگ گلکسی S23 با سرعت شارژ ۲۵ واتی، به بیش از یک ساعت زمان برای صد درصد شدن شارژ نیازمند است.
۶- کدام صفحهنمایشها در گوشیهای هوشمند بهتر هستند؟
به طور گسترده، ما چند نوع پنل در بین گوشیهای هوشمند این روزها میبینیم. گوشیهایی مجهز به پنل IPS LCD که طیف وسیعی از محصولات اقتصادی تا میانرده را شامل میشوند، بسته به میزان وضوحی که در اختیارتان قرار میدهند کیفیت مختلفی دارند. برای مثال گوشی که وضوح ۷۲۰ یا همان HD دارد و به پنل IPS LCD مجهز است، کیفیت پایینتری نسبت به گوشی که صفحهنمایش فول اچدی یا همان ۱۰۸۰p مجهز به پنل IPS LCD دارد، در اختیارمان قرار میدهد. با این حال اگر به دنبال غنای رنگ، وضوح و شفافیت بالا هستید، به سراغ گوشیهایی بروید که به پنل OLED مجهز هستند. معمولا این دست از گوشیها از پنلهایی مانند AMOLED، SUPER AMOLED یا OLED استفاده میکنند که همگی از خانواده OLED محسوب میشوند.
نظرات کاربران